Wong Tai Sin

Templet som tillhandahåller siare

Wong Tai Sin-templet, ett taoistiskt tempel etablerat 1921 i Hong Kong. Det är en av de mest berömda templen i Hongkong.

Wong Tai Sin-templet är uppkallad efter Wong Chuping. När Wong Chuping var 15, började han studera taoism. Fyrtio år senare nådde han upplysning och blev odödlig. Från och med då kallade folk honom för Wong Tai Sin. Det sägs att han straffar onda, helar de sårade, och räddar de döende. Wong Tai Sins inflytande spred sig från provinsen Guangdong till Hong Kong i början 1900-talet. Med sin barmhärtighet och hans makt, sägs han bevilja allt oavsett vad som begärs. Templet Wong Tai Sin är känt för sina siare. Spåpinnarna i Wong Tai Sin-templet är mycket exakta sägs det och många som besöker templet kommer att få sina öden berättade för dem. Det är lite av en prodecur och ceremoni som genomförs vid varje spådom som sias vilket är intressant att se.

Wong Tai Sin har många besökare i Hong Kong, vilket gör att det går att finna ljus som brinner här året runt, särskilt under det kinesiska nyåret samt på Wong Tai Sins födelsedag.

Arkitekturen i templet Wong Tai Sin består av den traditionella kinesiska skolan, Ni har med all säkerhet sett det i foton, film osv och består av: stora röda pelare, en magnifikt gyllene tak prytt med blå friser och skimmrande flerfärgade ristningar. Templet är onekligen väldigt vackert.

Wong Tai Sin-templet den enda templet som erbjuder vigsel av bröllop i Hongkong.

Har Ni tid är detta en sevärdhet som definitivt är värd att ta sig till i Hong Kong.