Shopping

Makalös shopping

shoppa dyra saker

Dior i Hong Kong

Hong Kongs unika historia under 1900-talet som en stadsstat och belägen i gränslandet mellan öst och väst har satt sin prägel på det sätt som shopping är strukturerat i staden, och på det sätt människor shoppar där. Brittiska kolonialismen har influerat Hong Kong genom att ge invånarna en speciell känsla för mode, halvvägs mellan det banbrytande japanska, det orientaliska utsmyckade och en modern europeisk stil.

Överföringen av suveräniteten till Kina har inte förändrat denna fantastiska stads förhållande till mode. Den har faktiskt haft en positiv inverkan på den spektakulära tillväxten av intresset för lyx och mode i Kina, som bäst återspeglas i Shanghai.

Det mest utmärkande för Hongkong är det stora antalet högkvalitativa butiker som finns i olika köpcentra och gallerior. En sådan koncentration finns nog inte någon annanstans i världen. Här öppnar ofta de främsta varumärkena inte egna butiker på de fashionbla gatorna som på andra håll i världen:, utan snarare finner Ni dem tillsammans i stadens gallerior.

Admiralty & Central

Distriktet Admiralty, halvvägs mellan Causeway Bay och Central, strax efter den historiska redlight-distriktet Wan Chai, erbjuder endast en sak för de intresserade av mode och det är Pacific Place. Pacific Place är ett hyfsat stort köpcenter.

I det finansiella distriktet i Central finns en annan referenspunkt för shopping. The Landmark, Alexandra House, Chater House och Prince’s Building utgör en stor galleria fördelade över fyra byggnader, sammanlänkade av gångvägarna. Praktiskt taget alla de stora lyxmärken finns här, bland annat Prada, Marc Jacobs, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Fendi, Dries van Noten och Michel Kors bland många andra. Ni kommer förstå den verkliga omfattningen av gallerian när Ni ser att den huserar varuhuset Harvey Nichols.

Bredvid viken, vid foten av den vackra skyskrapaa designad av César Pelli för International Financial Centre, återfinns ett annat köpcentrum: IFC Mall. Här finner Ni namn som Salvatore Ferragamo, Versace, Hugo Boss, Ermenegildo Zegna och Givenchy med flera.

Causeway Bay

Den Causeway Bay-området på Hong Kong Island har den högsta koncentrationen av butiker med ett modernt urbant mode i staden. Varumärken som A.P.C., Agnès B. och Diesel har butiker sida vid sida med varuhus som D. Mop. Det finns ett varuhus för lyxmode här som förtjänar att uppmärksammas lite extra och det är Lane Crawford. Värt att spana in!

Det är inom detta område som Ni hittar den första av stadens stora köpcenter, Lee Gardens. Lee Gardens har två gallerior som med sitt speciella urval av det främsta inom mode sammanför presigefyllda varumärken som bland annat Hermès, Louis Vuitton, Dior, Tod’s och Valentino.

Kowloon

Att korsa Victoria Harbour på färjan till Kowloon är ett utmärkt sätt att uppskatta horizonten på Hong Kong Island med alla dess skyskrapor. Tsim Sha Tsui, som är en livlig del av staden, är även intressant för de som är sugna på shopping. Längs med Canton Road hittar Ni Harbour City, det största köpcentret i staden, som innehåller butiker av alla slag, inklusive Joyce, ett riktmärke för sitt slag i staden med deras fyra butiker. De varumärken som finns där är Comme des Garçons, Chloé, Balenciaga, Maison Martin Margiela, Viktor & Rolf och många andra.

Andra gallerior på samma gata innefattar DFS Galleria. Vinkelrätt mot Canton Road ligger One Peking, en annan galleria med flertalet stora märken. Och Ni bör inte lämna denna spännande stad utan att besöka The Peninsula, ett av de bästa hotellen i världen, vars galleria har ett utomordentligt urval av varumärken i linje med dess prestige.