Volar

Kineser och modeller

Volar är, tillsammans med Dragon-I, en av de mest populära nattklubbarna i Hong Kong. Har Ni besökt stället förstår Ni säkert varför. Beläget i en stor källarvåning, i området Lan Kwai Fong, är det nog även en av de större nattklubbarna i staden. Att hitta hit är faktiskt inte riktigt så enkelt som Ni andra kanske tror. Det är lätt att missa entrén till Volar om man inte vet var den är. När Ni går uppför D’Aguilar Street, titta till vänster ungefär 20 meter innan gatan svänger till vänster. Där finns, en halvtrappa, ner entrén till Volar.

Volar består av två helt olika delar. Själva klubbdelen, som ståtar med en ljudanläggning som är state-of-the-art och imponerande belysning. Dansgolvet kanske inte är direkt stort men det räcker.

Utformningen av loungen är klart annorlunda. Den delen påminner om en förtrollad och nyckfull lekplats. Här finns pärlprydda karusellhästar (Ni läste rätt), grönskande tak och modern psykedelisk bildkonst. Det hela ser en aning surrealistiskt ut, mycket positivt alltså.

Då det är flera olika klubbar med olika musikalisk inriktning som huserar på Volar, gäller det att försöka pricka just det Ni är intresserade av. Musiken kan vara allt från Salsa till Techno. Volar gästas även ofta av internationella akter och DJs. Några som besökt nattklubben är Justice och Ed Banger, Goldie, Steve Aoki, James Zabiela, Diplo med flera. De residenta DJs som jockar på Volar spelar R&B/Hip-Hop i loungen och hårdare HipHop/House/ElectroHouse/Techno i klubbrummet. Se upp för asiaten med toffs, han spelar hårt!

Nattklubben Volar är känt dels för musiken som spelas där men även för folket som vistas frekventerar klubben. Här finner Ni innefolket i Hong Kong dansandes sida vid sida med vackra modeller, som ofta är från Östeuropa. Ni kommer se långbenta modeller klädda i Balmain dansandes till Josh Wink. Mycket bra helt enkelt. Andelen expats här är inte lika hög som på Dragon-I även om en del hittar hit. Genomsnittsåldern ligger nog på runt 25 år.

Om Ni bara ska ut på äventyr en enda kväll i Hong Kong och den kvällen råkar vara under en helg, besök då Volar. Jag kan nästan garantera att Ni inte kommer ångra Er.

Volar har ett inträde som ligger på ca 250 HKD, vilket inkluderar en drink. Volar har en hyfsat tight dörrpolicy. Om Ni har möjlighet att skriva upp Er på gästlistan så gör det, är inte helt säkert att man kommer in annars.

Betalningsalternativ:
American Express (AmEx) , Diners Club (DC) , MasterCard (MC) och Visa (V).

Adress:
Volar
Basement
38-44 D’Aguilar St
Lan Kwai Fong
Hong Kong

Telefon:
+852 2810 1272

Email:
info@volar.com.hk

Hemsida:
www.volar.com.hk