Dragon-I

Nattklubb med expats och modeller

Dragon-I får anses vara en av de mer populära nattklubbarna i Hong Kong. Nattklubben besöks ofta av internationella kändisar när de är i Hong Kong och pratar man med folk som varit i Hong Kong nämns ofta just Dragon-I. Likt många andra barer och nattklubbar ligger Dragon-I i området Lan Kwai Fong som huserar ett par bargator.

Indelningen i tre delar, varav en utomhus, ger Er besökare möjlighet att fritt välja sysselsättning efter humör. Antingen kan Ni ta det lugnt, dricka drinkar i mängder eller dansa på det lilla dansgolv som finns. Utomhusdelen består av ett antal utplacerade bord och stolar bland träd och annat grönt. Här finns även en stor fågelbur med små svarta fåglar. Jag antar att det ska representera någon sorts lekfullhet.

Inomhusdelen har till vänster en snyggt inredd bardel som kallas Playground. En lång bar tillsammans med drinkbåset skapar något av en New York-feeling.

Till höger inne på Dragon-I är restaurang- och VIP-delen som heter Red Room. DJ-båset är lokaliserat här tillsammans med borden för mat. Jag har inte ätit på Dragon-I, men det rör sig om en kinesisk-japansk fusion som verkar vara rätt uppskattad av de som provat. Musiken som spelas får väl anses vara av det mer kommersiella slaget med hits blandat med House. Om Ni tänker Er musiken som spelas kring Stureplan i Stockholm hamnar Ni rätt nära.

Vad är det då för människor Ni kommer finna på Dragon-I? Expats, expats, exapts, modeller samt en och annan kines. Jag blev genuint förvånad över hur många icke-kineser detta ställe huserade. Många av expatsen verkar ofta ha yrken inom finans, juridik och IT. En sak är säker, vill Ni se vackra människor så är det hit eller till Volar Ni ska. Här kommer Ni springa på ett antal modeller, som faktiskt är modeller. Ni vet, 179cm långa med en vikt på 49kg.

Dragon-I tar inträde om ca 250 HKD. Försök att skriva upp Er på gästlistan då det kan vara lite klurigt att komma in annars på helger.

Betalningsalternativ:
American Express (AmEx) , Diners Club (DC) , MasterCard (MC) och Visa (V).

Adress:
Dragon-I
UG/F
The Centrium
60 Wyndham Street
Central
Hong Kong

Telefon:
+852 3110 1222

Email:
info@dragon-i.com.hk

Hemsida:
www.dragon-i.com.hk