Nattliv

Asiens bästa uteliv?

Lan Kwai Fong ligger mellan Wyndham Street och D’Aguilar Street på Hong Kong Island. Detta centrala hot spot är känt för sitt nattliv och prisbelönta restauranger. Som den mest berömda bargatan i Hongkong, finns här 80 restauranger och barer utspridda på och run den smala L-formade gatan. Central, det ekonomiska och finansiella centrumet i Hong Kong har en koncentration av utländska företag, multinationella företag, regeringens högkvarter och kontorsbyggnader med världskända advokatbyråer. För att få veta hur dessa välbärgade människor ser ut efter jobbet så är Lan Kwai Fong det rätta stället att besöka.

Lan Kwai Fong domineras främst av tjänstemän och expats. Den bästa tiden att se energin kring Lan Kwai Fong är föga förvånande på nätterna, främst då på fredag och lördag. Under dessa kvällar är det allt som oftast väldigt mycket folk i omlopp här, alla på jakt efter underhållning i olika former. Generellt sett är en kväll i Lan Kwai Fong är uppdelad i två delar: Happy Hour och Spree Hour. Happy Hour är för tjänstemän och pågår mellan 17:00 och 21:00. För att locka gäster erbjuder barer kampanjer såsom “köp en och få en gratis” för drycker och halva priset för mat. Spree Hour börjar kl 22:00 och vid denna tid börjar studenter och expats ofta ansluta.

Att roa sig här kostar generellt lite mindre än i Sverige. Öl klockar oftast in på mellan HK$40 och HK$50, drinkar från HK$80 till HK$150. Värt att notera är att vissa barer och nattklubbar tar inträde på +HK$150 samt kan vara kluriga att komma in på om man inte är uppskriven på gästlistan.