Macau

Missa inte Asiens Las Vegas!

Är Ni i Hong Kong är det inte långt till Asiens Las Vegas, Macau. Staden Macau finner Ni omkring en timmes båtfärd från Hong Kong. Här erbjuds för den intresserade alla former av spel 24/7.  Hit kommer asiater från alla länder i närheten för att spela. Det är nämligen förbjudet med spel i de flesta grannländerna. Om Ni väl tagit Er ut till Macau får Ni inte missa världens största kasino, The Venetian Macau, vilket är beläget här.

The Venetian Macau

The Venetian Macau

Macau (traditionell kinesiska: 澳门; förenklad kinesiska 澳门, Jyutping: ou3 mun4), även känd som Macao (uttalas / məkaʊ /) är en av de två särskilda administrativa regioner i Folkrepubliken Kina, den andra är Hong Kong. Macao ligger på den västra sidan av Pärlflodsdeltat, gränsar Guangdong provinsen i norr och vetter mot Sydkinesiska havet i öster och söder. Här frodas branscher såsom textilier, tillverkning av saker som leksaker och den betydande turist- och spelsektorn. Just spel och betting är något som växer explosionsartat i Macau.

Macao var länge en portugisisk koloni. Macau var faktiskt både den första samt den sista europeiska kolonin i Folkrepubliken Kina. Portugisiska handelsmännen bosatte sig i Macau först på 1500-talet och därefter administrerades regionen på distans tills överlämnandet den 20 december 1999. Den gemensamma kinesisk-portugisiska förklaringen och grundlagen i Macao föreskriver att Macau åtnjuter en hög grad av självständighet åtminstone fram till år 2049, femtio år efter överlåtelsen till Kina.

Enligt policyn “ett land, två system“, är Kinas centrala regering ansvarig för det territoriets försvar och utrikespolitik, medan Macau har sitt eget rättssystem, polis, monetära system, tull, invandringspolitik samt delegater till internationella organisationer och händelser.