The Royal Pacific Hotel & Towers

Prisvärt hotell

The Royal Pacific Hotel & Towers är ett fyrstjärnigt hotell i Hong Kong som ägs Sino Group. Sino Group har även verksamhet i övriga Asien, bland annat Singapore.

I Hong Kong har Sino Group sitt hotell i distriktet Tsim Sha Tsui i Kowloon. Härifrån är det bara en 5-8 minuters promenad genom Kowloon Park till Tsim Sha Tsui Station och det är i direkt anslutning till färjeterminalen där Ni kan ta färjor till Macao eller Zhuhai. Att nå The Royal Pacific Hotel & Towers är lätt med Airport Express som stannar på promenadavstånd från hotellet. Det finns även motsvarande våra flygbussar lite varstans i staden som tar Er direkt till flygplatsen för ca 180 HKD. Hotellet själva erbjuder transfer till Hong Kongs flygplats för 130 HKD per person.

Vid incheckningen, som gick smidigt, fick vi frågan i vilken av de två byggnadena vi ville bo i. The Royal Pacific Hotel & Towers är nämligen ett hotell fast uppdelat på två byggnader som står precis bredvid varandra. Vårt val blev annexet, det vill säga den byggnad som inte huserade receptionen, restaurangen, loungen med mera. I efterhand hade det nog varit ett bättre val att välja huvudbyggnaden då närheten till loungen hade varit att föredra, om inte annat så på morgonen.

Vårt rum låg högt upp i hotellet med utsikt mot Canton Road och bort. Utsikt mot andra sidan, där vattnet är, hade varit att föredra kanske men det var absolut inge fel på vår utsikt. Rummet var på ca 22-23m2 med formen av ett strykjärn. Allt det Ni förväntar Er i form av shampoo, tvål, renlighet etc finns där. TVn visar ett brett utbud av kanaler för den intresserade. Städningen fungerade som förväntat utan några problem.

Hur är då hotellets lounge? Belägen på 17:e våningen är den i mitt tycke en rätt ordinär lounge. Tillräckligt med platser för gästerna även om det gärna kunde ha varit lite större utrymme. De två stora TVs som är upphängda på varsin del visar på kvällen mestadels nyheter. Tillsammans med de dagstidningar som erbjuds och de fyra datorer som finns, gör att Ni aldrig behöver fundera på vad som försigår runt om i världen eller hemma i Sverige. I loungen serveras även en god frukost på morgonen med de vanliga atteraljerna i form av thé, kaffe, juice, olika sorters bröd, små croissanter, flingor med mera. Eftermiddagsthét erbjuder thé, kaffe, lättare snacks och efterrätter. På kvällen serveras lättare smårätter som vårrullar, nudlar med mera. Det finns även alkoholhaltiga drycker som öl, vin och ett par sorters sprit.

Med tanke på närheten till Canton Road, som får anses vara den bästa gatan för shopping i Hong Kong, är The Royal Pacific Hotel & Towers perfekt för de som vill just shoppa.

Jag rekommenderar hotellet, speciellt till de som planerar att shoppa dagarna i ända. Ett tips är även att betala lite extra för att få access till deras lounge som jag nog tycker var värd det.

Boka med lägsta-pris-garanti:
Hotels.com

Pris:
ca 1600:-/natt för ett dubbelrum.

Betalningsalternativ:
American Express (AmEx) , Diners Club (DC) , MasterCard (MC) och Visa (V).

Adress:
33 Canton Road Kowloon
Tsim Sha Tsui
Hongkong

Telefon:
+ (852) 2736 1188

Email:
info@royalpacific.com.hk