Harbour Grand Hong Kong

Ett fantastiskt bra hotell

Harbour Grand Hong Kong är ett av två hotell som Harbour Grand äger just i Hong Kong. Denna recension berör det som ligger på Hong Kong Island, det andra återfinns på Kowloon. Efter en kortare promenad på 3-4 minuter från tunnelbanestationen Fortress Hill finner Ni entrén till Harbour Grand Hong Kong.

Väl inne möts Ni av den stora pampiga lobbyn. Då vi bokat ett rum med klubb/lounge access, blev vi erbjudna att åka upp till loungen, belägen på 41:a våningen, för en lugnare incheckning där. Hotellpersonalen var extremt trevliga och serviceinriktade. Det bjöds på förfriskningar, de frågade hur vi upplevt Hong Kong hittills med mera. De verkade genuint intresserade av att göra vistelsen angenäm för oss direkt från start.

Loungen i sig var riktigt imponerande. Inredd i en slags halvminimalistisk stil i toner av beige. Riktigt högt i tak med mycket yta mellan de olika borden och sofforna. Här finns två datorer, en samling olika tidningar och en stor platt-tv som visar nyheter. Att hotellet kan ståta med att ha en av Hong Kongs absolut bästa utsikter både från loungen och rummen gör det inte sämre. Fotot i headern på den här sajten, med utsikt över vattnet mot Kowloon, är taget från loungen på Harbour Grand Hong Kong.

Hotell Harbour Grand Hong Kong

Harbour Grand Hong Kong Lobby

Rum som har tillgång till loungen ligger alla på våningarna 35 till 40. Vårt rum låg på 39:e våningen. Precis som vårt rum på The Royal Pacific Hotel & Towers, var detta utformat som ett strykjärn i storleksordningen 22-23m2. Utsikten från hotellrummet var mot hamnen och vattnet. En helt fantastisk utsikt. Allt det Ni förväntar Er i form av shampoo, tvål, renlighet etc finns där. TVn visar ett brett utbud av kanaler för den intresserade. Städningen fungerade som förväntat utan några problem. En sak värt att notera, som i alla fall vi upplevde som en nackdel, är det faktum väggen in till badrumet är av glas. Ena personen kan med andra ord se in medan den andra gör #2, eller #1 för den delen. Vi löste det genom att hänga upp badrockarna i badrummet så de täckte mestadels av väggen.

Poolområdet är fint med en underbar utsikt över vattnet. Vi noterade menyer på borden och mat som serveras till andra gäster, så det verkar som att Harbour Grand nu har infört bordsbeställning vid poolen.

Jag rekommenderar verkligen hotellet, speciellt för de som vill ha det nära till uteliv. Ett tips är även att betala lite extra för att få access till deras lounge som jag definivt tycker är värd det. Nästa gång jag ska bo på hotell i Hong Kong kommer jag garanterat välja Harbour Grand Hong Kong.

Boka med lägsta-pris-garanti:
Hotels.com

Pris:
ca 1600:-/natt för ett dubbelrum.

Betalningsalternativ:
American Express (AmEx) , Diners Club (DC) , MasterCard (MC) och Visa (V).

Adress:
23 Oil Street
North Point
Hongkong

Telefon:
+ (852) 2121 2688

Email:
hghk@harbourgrand.com