Hotell

Bra hotell Hongkong

Det finns ett stort utbud av boende i staden. Billiga hotell i Hongkong går att hitta för den med lite med framförhållning samt viljan att söka efter alternativ. Även för de som vill ha excklusiva finns det massor med alternativ. Här finns bland annat världens högst belägna hotell i form av Ritz-Carlton i skyskrapan International Commerce Center.

Hotell finns det för alla budgetar, budget som lyx. Staden är en förhållandevis dyr stad jämfört med många andra i denna del av världen. Precis som överallt annars, betalar du mindre får du ett mindre boende. Hitta bra boende i staden är enkelt.

Var är då bästa läget att bo på i denna stad? Jag skulle vilja säga att det beror lite på vad Ni tänkt göra i staden. Jag skulle i vilket fall undvika förorterna och hålla mig till antingen Kowloon eller Hong Kong Island.

För de som behöver ta hänsyn till olika form av rörelsehinder kan det vara bra att veta att staden inte har några större höjdskillnader att tala om mitt i city. De höjdskillnader som ändå finns är belägna på Hong Kong Island mot berget och Victoria Peak. Om det är ett problem, välj då Kowloon som bas.

Ett bra tips ifall Ni ska springa ute sent på nattklubbar och vill ha nära till hotellet, är att välja ett boende på Hong Kong Island. Det är där det mesta av nattlivet huserar.

Hotell Intercontinental Hong Kong

Hotell Intercontinental Hong Kong

Generellt är servicegraden för denna stad väldigt hög. Personalen är lyhörd och gör sitt bästa för att tillgodose gästernas behov. Det är något Ni kommer märka överallt här, folk hjälper mer än gärna till.

Priserna för rummen som listas har ett stort spann. Här redovisas ett genomsnittligt pris för dubbelrum vilket borde ge en hyfsad bild av prisnivån. Resenären som inte har specifika datum den måste hålla sig inom kan spara tusenlappar genom att skifta datum fram eller bak.

Exklusiva hotell: