Flygplats Hong Kong International Airport

Hong Kong International Airport – en modern flygplats

Hong Kong International Airport, även känd som Chek Lap Kok (赤鱲角) efter den lilla ön den byggdes över, är den viktigaste inträdesporten för besökare som ska till Hong Kong med flyg. Designad av arkitekten Sir Norman Foster, öppnade denna moderna byggnad i juli 1998 och har sedan dess fått utmärkelsen “Världens bästa flygplats” av Skytrax inte mindre än fem gånger.

Flygplats i Hong Kong, Kina

Hong Kongs flygplats

Det finns många direktflyg till Hong Kong från världens all kontinenter. De flesta större städer i Oceanien, Europa och Nordamerika har minst en daglig flygning till Hong Kong. För destinationer i Kina, är det ofta billigare att flyga från Shenzhen än från Hong Kong eftersom flyg mellan fastlandet och Hongkong anses vara internationella flygningar och prissätts därefter. För andra städer i Asien prova att flyga från Macau. Många lågprisbolag flyger därifrån eftersom Macau har landningsavgifter än Hongkong.

Cathay Pacific och dess dotterbolag flygbolaget Dragonair är de största flygbolagen i Hong Kong, följt av Hong Kong Express och AirAsia.

Det finns två terminaler, T1 och T2. Skyltar på vägen till flygplatsen med bil listar terminalerna och de olika incheckningszonerna. Flygplatsens station ligger mellan de två terminalerna, så följ skyltarna när Ni lämnar stationen. Efter incheckningen kan Ni gå igenom säkerhetskontrollen på både terminal 1 och 2. Mellan terminalerna tar Ni ett litet tåg som går hela tiden. Det finns förmodligen en aning mer shopping innan säkerhetskontrollen på T2, men de butikerna stänger tidigare. Det finns även massor av shoppingmöjligheter efter säkerhetskontrollen så misströsta ej.

Flygplatsen tillhandahåller en tjänst där Ni kan förvara Ert bagage vid ankomsthallen. Där övervakas den av personal. En väldigt bra tjänst för säker förvaring ifall Ni skulle behöva.

Sammantaget är tjänsterna på Chek Lap Kok i allmänhet mycket bättre, eller åtminstone i paritet med de andra stora internationella flygplatserna.