Friluftsliv

Utomhusaktiviteter i Hongkong

Tvärtemot vad många tror är Hongkong inte bara en stad full av skyskrapor och shopping 24/7. Regionen har också en vacker landsbygd med terräng och mycket öppet vatten som lämpar sig väl för olika utomhusaktiviteter.

På land

När mer än 40% av marken omfattas av 23 naturreservat, har Hong Kong gott om utrymme för utomhusaktiviteter.

Från låglandet vid till berg med stigar erbjuder skiftande topografi många alternativ för entusiasten, oavsett om man är nybörjare eller proffs. Fyra stora vandringsleder är spridda över landet. Där sker varje år olika evenemang kopplade till vandring.

Det finns även leder för de av er som föredrar att ta sig fram på cykel. Bouldering och klättring på för klättrare på alla nivåer finns också på olika klippor. För en lugn morgon med vänner eller affärspartners finns det gott om golfbanor i regionen.

Ett antal klubbar och föreningar är på plats för att erbjuda stöd till dem som vill lära sig om eller bli mer involverad i vart och ett av dessa aktiviteter.

Till sjöss

För de som gillar att få fötterna blöta, lär Sai Kung bli en favorit. Detta område som sträcker sig längs den östra kusten på New Territories erbjuder kajakpaddling, snorkling, segling, wakeboard, vattenskidor, klart och fint vatten för dykning och ett antal stränder som inte är tillgängliga via vägen.

Andra anmärkningsvärda platser för vattensporter är Shek O och Stanley, som ligger på södra sidan av Hong Kong Island. De ovan nämnda aktiviteterna kan hittas på dessa två ställen, men de mer populära hobbies här är segling, vindsurfing, kanotpaddling och segling.

Fiske, både sötvatten och saltvatten, är också ganska populärt på ett antal reservoarer i hela Hong Kong.

Om Sai Kung, Shek O och Stanley är de mest välkända resmål för vattensportentusiaster, levererar många andra områden, längs Hong Kongs 450 kilometer långa kuststräcka, utrustning och tillgång till olika vattenaktiviteter.

För att ge utbildningar, resurser och stöd för personer från Hong Kong som har dessa intressen, har många klubbar och vatten idrottsanläggningar byggts.

De flesta klubbar kräver medlemskap för användning av deras anläggningar och de viktigaste vattensportscentra, som är öppna för allmänheten, drivs av fritids- och kultur-föreningar.