Djur & Natur

Hong Kong är mer än bara betong

Trots bilden av Hong Kong som en stor och livlig stad, är mer än 70 procent av dess landmassa landsbygd. Landsbygden är inom räckhåll från alla stadsområden. Naturälskare kan njuta av allt från hiking genom bambuskog, klättring av fantastiska bergsvandringar genom parker, fågelskådning i de berömda våtmarkerna och bad vid stränderna samt mycket mer.

För att hjälpa Er att till fullo uppleva skönheten och lugnet i Hongkongs naturlandskap har Hong Kongs turistförbund infört en kampanj som heter ‘Great Outdoors Hong Kong!’. Denna kampanj ger Er en omfattande översikt av MacLehose Trail, rutten Oxfam Trailwalker samt de olika sevärdheter som finns längs vägen.

Vandring längs med Dragons Back

vandringsled kring hong kong

Dragon’s Back Hong Kong

Jag blev positivt överraskad när jag fick reda på hur många alternativ det finns till olika typer av vandringar kring HongKong, många fler än man först tror faktiskt. Det är trots allt inte det första man tänker på när man tänker på Hong Kong. Dragon’s Back är den mest populära av vandringslederna runt Hong Kong. Flera webbsajter får det att låta som om att denna vandringsled är tuff, men det är den egentligen inte. Det finns förvisso en del branta partier, men inget en genomsnittlig person inte klarar av att ta sig upp för. Jobbigt kan det dock bli ifall Ni inte har bra kängor, speciellt ifall det regnat innan och marken på vissa ställen blivit lerig. Det svåra är snarare att ta sig till hit. Ta minibuss nummer nio från Shau Kei Wan MTR. Gå av vid To Tei Wan och promenera ca 1 km upp från vägen, det finns skyltar.

Vandringen börjar i en mysig tät skog av bambu, som snart öppnas upp med lägre växande grönska med en fantastisk utsikt över kusten och omgivande öar. Vandringen hämtar sitt namn från de böljande kullarna, som liknar en drakes rygg. Trappor har byggts för att hjälpa vandrare upp och ner för de brantaste delarna av vandringen.

Fortsätter Ni framåt kommer Ni till slut till Big Wave Bay, en liten strand by känt för att erbjuda den bästa surfningen i området. Ett fint område som det är värt att besöka ifall Ni har tid.